Workshops
Twee keer per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over kruidenrijk grasland, slim bemesten en ruwvoerverwerking. Bekijk hier welke sprekers een workshop zullen geven tijdens de grasdag.
Bekijk het tijdschema onderaan de pagina.

Frans Verstegen en Frank de Dobbelaere
DLF Benelux
De juiste samenstelling van kruidenrijk grasland: gras, klaver en kruiden in de praktijk
Wat is een goed kruidenrijk mengsel? En hoe zorg je voor een sterke en blijvende vestiging van gras, klaver en kruiden? In deze workshop nemen we je mee in de praktijk van soortenkeuze en samenstelling. Wat zijn de verschillen in opbrengst, stikstofvastlegging en bijvoorbeeld droogtetolerantie van de belangrijkste soorten in kruidenrijk grasland? We bespreken wat werkt – en wat niet – in verschillende omstandigheden, en laten zien hoe je met doordachte mengsels bijdraagt aan opbrengst, bodemgezondheid en biodiversiteit.

Zwier van der Vegte
Bemest op zn Best
Slim bemesten: meer gras, minder kunstmest
Elke kilo stikstof telt – maar hoe benut je die optimaal? In deze workshop leer je hoe je met minder drijfmest tóch maximaal gras van topkwaliteit oogst en welke bemestingstechniek bij jouw grondsoort past. Zwier van der Vegte van Bemest op z’n Best geeft praktische tips voor jouw graslandbemesting en rekent uit wat het je oplevert – in gras én euro’s. Doe mee en maak van optimaal bemesten een slimme investering!

Frans Jeurissen en Marcel Gerritsen
Agrifirm
Agrifirm, de ruwvoerverwerkende krachtvoerfabriek
Agrifirm staat al jaren aan de zijde van melkveehouders met een sterke focus op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Tijdens deze sessie op de Grasdag nemen we je mee in onze unieke benadering van ruwvoer, waarbij we laten zien hoe je met optimaal ruwvoer je koeien gezond houdt en op krachtvoer kunt besparen. Ontdek hoe Agrifirm samen met veehouders werkt aan gezonde koeien, hogere melkproductie en een duurzamere toekomst voor de melkveehouderij.

Sigmar Vosjan en Patrick Wijnen
DeLaval
VMS Batch Milking
Hoe werkt VMS Batch Milking en waarom zou je voor deze manier van melken kiezen?
