Programma

Hieronder vind je de programma onderdelen van Grasdag 2024. De Grasdag bestaat uit een doorlopen programma van 9.00 uur t/m 17.00 uur. Het programma wordt hier binnenkort aangevuld met interessante sprekers, workshops en de nieuwste machines. Hou de website dus in de gaten!

KENNISSCHUUR

In de kennisschuur kun je de hele dag aansluiten bij presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer. Ook in de stal worden doorlopend presentaties gegeven.

DEMONSTRATIES

Volg live de machinedemonstraties: maaien, schudden, harken, hakselen, oprapen en persen. Bekijk het ruime aanbod merken naast elkaar.

PRODUCTBEURS

Neem een kijkje bij de standhouders met hun nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras. Laat je informeren, stel je vragen en kom netwerken.

RONDLEIDING

Tijdens de Grasdag is mogelijk om een kijkje op het bedrijf te nemen.

MACHINESTRAAT

In de machinestraat staan de grootste en mooiste machines opgesteld. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine, de specialisten vertellen je graag alles over de machines

WORKSHOPS

Meerdere keren per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of het verbeteren van je bodem.

WEIDE VAN DE TOEKOMST

Het programma van de Weide van de Toekomst wordt binnenkort bekend.

  TREKKERPLEIN

  Verschillende trekkers, verreikers en minishovels worden gedemonstreerd. Tussendoor mag iedereen zelf een rondje over het parcours rijden in de trekkers.

  Tijdschema Grasdag 2024

  Sprekers tijdens de workshops en lezingen

  Wim Jaspers en Piet Riemersma

  Wim Jaspers en Piet Riemersma

  Ruwvoerspecialisten beterruwvoer

  Workshop:
  Bacterieklimaat vergras – kuil – koe!

  • Bacteriën aanwezig op het gras
  • Welke bacteriën (kuilverbeteraar) toevoegen op welk gewas?
  • Kuil beoordelen, dichtheid en nat chemische analyse
  • Meer melk en of vlees uit ruwvoer
   Lagere footprint melk door beter ruwvoer

  Agnes van den Pol-van Dasselaar

  Agnes van den Pol-van Dasselaar

  Lector Grasland en Beweiding bij Aeres Hogeschool Dronten

  Simon de Haan en René Hensel

  Simon de Haan en René Hensel

  District Sales Managers

  Workshop:
  Ontdek DeLaval Voersysteem Optimat Master en 6 VMS V310 melkrobots

  Ontdek DeLaval Voersysteem Optimat Master en 6 VMS V310 melkrobots tijdens de Grasdag op 20 juni op de boerderij van de familie Burgmans van Schie. DeLaval biedt 8 workshops aan waarin specialisten je meenemen in de technologieën en mogelijkheden van automatisch voeren en melken. Of je nu een ervaren agrariër bent of gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen, deze workshops bieden een unieke kans om hands-on ervaring op te doen en je kennis te verbreden.

  Wil jij alvast een voorproefje? Bekijk hier hoe Vincent het systeem van DeLaval gebruikt: DeLaval Optimat Master – Het automatische voersysteem | Joyeux, Frankrijk (youtube.com) en ontdek op de Grasdag hoe Maarten, de eigenaar van de Boerderij, het ervaart.

  Initiatiefnemers

  Founding partner

  Partners