Programma
Hieronder vind je de programma onderdelen van Grasdag 2024. De Grasdag bestaat uit een doorlopen programma van 9.00 uur t/m 17.00 uur. Het programma wordt hier binnenkort aangevuld met interessante sprekers, workshops en de nieuwste machines. Hou de website dus in de gaten!
KENNISSCHUUR
In de kennisschuur kun je de hele dag aansluiten bij presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer. Ook in de stal worden doorlopend presentaties gegeven.
DEMONSTRATIES
Volg live de machinedemonstraties: maaien, schudden, harken, hakselen, oprapen en persen. Bekijk het ruime aanbod merken naast elkaar.
PRODUCTBEURS
Neem een kijkje bij de standhouders met hun nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras. Laat je informeren, stel je vragen en kom netwerken.
RONDLEIDING
Tijdens de Grasdag is mogelijk om een kijkje op het bedrijf te nemen.
MACHINESTRAAT
In de machinestraat staan de grootste en mooiste machines opgesteld. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine, de specialisten vertellen je graag alles over de machines
WORKSHOPS
Meerdere keren per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of het verbeteren van je bodem.
WEIDE VAN DE TOEKOMST
Het programma van de Weide van de Toekomst wordt binnenkort bekend.
TREKKERPLEIN
Verschillende trekkers, verreikers en minishovels worden gedemonstreerd. Tussendoor mag iedereen zelf een rondje over het parcours rijden in de trekkers.
Tijdschema Grasdag 2024
Sprekers tijdens de workshops
Wim Jaspers en Piet Riemersma
Ruwvoerspecialisten beterruwvoer
Bacterieklimaat vergras – kuil – koe!
- Bacteriën aanwezig op het gras
- Welke bacteriën (kuilverbeteraar) toevoegen op welk gewas?
- Kuil beoordelen, dichtheid en nat chemische analyse
- Meer melk en of vlees uit ruwvoer
Lagere footprint melk door beter ruwvoer
Frans Verstegen
Accountmanager bij DLF Benelux
Grasland maatwerk: de juiste grassen, klaver en kruiden voor jouw bedrijf
- Welke verschillen zijn er tussen tijdelijke en blijvende grassen?
- Welke klavers kies je voor maai- en weidepercelen?
- Is een productief kruidenrijk grasland mogelijk?
Simon de Haan en René Hensel
District Sales Managers
Ontdek DeLaval Voersysteem Optimat Master en 6 VMS V310 melkrobots
Ontdek DeLaval Voersysteem Optimat Master en 6 VMS V310 melkrobots tijdens de Grasdag op 20 juni op de boerderij van de familie Burgmans van Schie. DeLaval biedt 8 workshops aan waarin specialisten je meenemen in de technologieën en mogelijkheden van automatisch voeren en melken. Of je nu een ervaren agrariër bent of gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen, deze workshops bieden een unieke kans om hands-on ervaring op te doen en je kennis te verbreden.
Wil jij alvast een voorproefje? Bekijk hier hoe Vincent het systeem van DeLaval gebruikt: DeLaval Optimat Master – Het automatische voersysteem | Joyeux, Frankrijk (youtube.com) en ontdek op de Grasdag hoe Maarten, de eigenaar van de Boerderij, het ervaart.
Jan Roothaert
Productmanager veehouderij bij Limagrain Nederland
Melk én natuur: zo past agrarisch natuurbeheer ook in jouw bedrijfsvoering!
De inzet van kruidenrijk grasland is een laagdrempelige manier om je melkveebedrijf verder te verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan? Welke productieve of extensieve kruidenrijke grasmengsels passen bij jouw bedrijfsvoering en hoe zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk profijt van hebt? In deze workshop krijg je de antwoorden.
Sprekers in de kennisschuur
Arjen Mosselman
Sales Manager bij DLF Benelux
Klavers en kruiden: onmisbaar in een toekomstgericht grasland
- Wat levert klaver in grasland je op?
- Welke (veredelde) kruiden kies je voor specifieke doeleinden?
- Wat is de impact van klavers en kruiden op droogtetolerantie van grasland?
Agnes van den Pol-van Dasselaar
Lector Grasland en Beweiding bij Aeres Hogeschool Dronten
Hoe doet ‘de buurman’ dat toch?
Het gras is altijd groener bij de buren! De landen om ons heen hebben ook te maken met droogte, met hevige regenval, met nationale en Europese regelgeving, met wisselende prijzen. En dat heeft ook bij hen effect op graslandmanagement. Hoe pakken boeren in Zweden, Duitsland, Ierland, Frankrijk en andere landen om ons heen dat op? Welke bedreigingen zien zij? En welke kansen? En kunnen we wat van hen leren?